Zâna Merciluță a vizitat 80 de copii din județul Vaslui

Săptămâna trecută, timp de 3 zile, Zâna Merciluță a vizitat 80 de copii din satele Bartaluși – Mocani, Lălești și Cristești, comuna Puiești, Vaslui.
Am ajuns în aceste sate pentru ca un om care a copilărit în zonă, ne-a povestit că acești copii au mare nevoie de un medic dentist, dar să încercăm să venim vara pentru că drumul este plin de noroi și de șanțuri, impracticabil. Așa a și fost, un drum neasfaltat, greu de parcurs chiar și de o mașină 4×4.
Unul dintre medicii voluntari ai Zânei, Dr. Asma Năstase Battah​ le-a explicat copiilor cum se face un periaj corect, după care, rând pe rând au urcat pe scaunul stomatologic unde fiecare a fost consultat și a primit periaj profesional, aplicare fluor, sigilări de dințisori (în medie: 3 sigilări/copil).
La final, fiecare copil a primit pastă de dinți și periută oferite de Oral-B & Blend-a-med România​ și cartea educațională Dințică în regatul Zânei Merciluță.

Pentru fiecare deplasare, echipa Zânei strânge fonduri pentru a putea susține toate intervențiile /copil pe care le efectuează. În această deplasare, Zâna a vizitat 80 de copii.
Ceea ce înseamnă ca intervenții:
– 64 de copii au beneficiat de fluorizare: 140 lei/copil x 64 copii = 8960 lei
– 80 de copii au beneficiat de consult: 133 lei/copil x 80 copii = 10640 lei
– 80 de scopii au beneficiat de o medie de 3 sigilări: 78 lei/sigilare x 240 de sigilări = 18720 lei
(valoarea unei intervenții cf Casa Națională de Asigurări de Sănătate).

Poți susține deplasările Zânei, donând pentru tratamentul unui copil: http://zanamerciluta.ro/doneaza/

MERCI: Fundatia Vodafone Romania​, UniCredit Leasing, Autonom​ (pentru oferirea celei de-a doua masini pentru deplasarea medicilor in judetul Vaslui).
Consumabile stomatologice oferite partial de Dentex, DENT CAFE​, Cerkamed.

Spor la fapte bune!

Leave a Comment

Your email address will not be published.