Stiriong.ro: 500 de copii de la sate și din București vor participa într-un program pilot de periaj dentar

În România, un copil din 10 nu s-a spălat niciodată pe dinți1. 3 din 4 copii cu vârste între 5 şi 13 ani au carii la dinţii temporari și 4 din 10 copii de până în 13 ani au carii la dinţii definitivi, situaţie care arată lipsa unui comportament de prevenţie2. Conform informațiilor culese din teren, motivele pentru care copiii nu se spală pe dinți variază de la lipsa banilor până la lipsa educației dentare a părinților. De asemenea, situația accesului la servicii de medicină dentară în mediul rural este dramatică: la sate sunt de 7 ori mai puțin medici dentiști comparat cu mediul urban3.

Proiectul „Educație și prevenție pentru sănătatea orală a copiilor din medii defavorizate prin Zâna Merciuță – cabinet stomatologic mobil” va introduce în școli un program de periaj dentar, prin care copiii din clasele primare și gimnaziale vor învăța de la medicii pedodonți voluntari cum se face un periaj corect și vor exersa periajul dentar în timpul orele de la școală ajutați de voluntari. Scopul proiectului este educarea copiilor prin schimbarea atitudinilor și a comportamentului referitor la igiena dentară. Pe lângă această acțiune, copiii vor învăța ce înseamnă o alimentație corectă, vizualizând pe o planșă nivelul de zahăr conținut de câteva dintre alimentele cele mai des consumate de ei.

Proiect finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).

Articolul integral disponibil pe: https://www.stiri.ong/anunturi-ale-organizatiilor/diverse/500-de-copii-de-la-sate-si-din-bucuresti-vor-participa-intr-un-program-pilot-de-periaj-dentar

Leave a Comment

Your email address will not be published.