Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad din Hunedoara a primit donație un spirometru, echipament esențial în diagnosticarea pacienților cu afecțiuni pulmonare

Donația făcută cu sprijinul UniCredit Bank și asociația Merci Charity constă într-un spirometru cu turbină reutilizabilă și accesorii.

Spirometria este o examinare esențială în evaluarea unui pacient cu boli pulmonare si rezultatul ei reflectă funcția plămânilor. Este utilă într-o gamă variată de boli pulmonare, practic în cele mai multe afecțiuni pentru care pacienții se adresează unității noastre. Rezultatele spirometriei încadrează pacienții într-o anumită afecțiune și stabilește severitatea acesteia. Practic, este o investigație esențială pentru diagnostic. în urma acestei evaluări se va putea prescrie un tratament corect, adecvat stadiului de boală.”, a declarat dr. Marcel Iosif Carjea, managerul Sanatoriului Brad. 

Donația făcută de UniCredit Bank face parte dintr-un proiect mai amplu prin care compania a sprijinit cu echipamente medicale asociația Merci Charity. Grație sponsorizării, asociația a putut extinde paleta de servicii medicale de prevenție oferite gratuit și în regim mobil copiilor din mediul rural. În ultimele trei luni, 132 de copii din comunități rurale din județele Prahova, Galați, Cluj, Botoșani și Vaslui au beneficiat de intervenții medicale preventive gratuite oferite de 55 de medici, rezidenți, asistente și alti voluntari și cu echipamente medicale susținute de UniCredit Bank.

***

Despre asociația Merci Charity

​Merci Charity Boutique este o organizație non-profit fondată în 2012 al cărei scop este sprijinirea cauzelor umanitare prin proiecte de sănătate și educație pentru copii cu probleme medicale și sociale. Asociația a înființat primul cabinet stomatologic mobil din România și a contribuit la crearea cadrului legislativ pentru înființarea, organizarea și autorizarea cabinetelor medicale mobile din România. Pentru programul de voluntariat pentru medici, asociația a primit ​în 2018 la „Gala Societății Civile” premiul 1 pentru cel mai bun proiect de voluntariat. Pentru inovația adusă în sănătate prin crearea de cabinete stomatologice mobile, asociația a fost distinsă cu premiul american „The Anthony Vavasis Innovation Award in Mobile Healthcare”. www.zanamerciluta.ro

CONTACT

Asociația Merci Charity | Daniela Staicu |daniela@mercicharity.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published.