Zâna Merciluță introduce în școli un program de periaj dentar pentru prevenirea cariilor dentare în parteneriat cu Kaufland România

Zâna Merciluță introduce în școli, prin proiectul “Educație și prevenție pentru sănătatea orală a copiilor din medii defavorizate prin Zâna Merciuță – cabinet stomatologic mobil”, un program de periaj dentar prin care copiii din clasele primare și gimnaziale vor învăța de la medicii pedodonți voluntari cum se face un periaj corect și vor exersa periajul dentar în timpul orele de la școală, ajutați de voluntari.

Timp de minim o lună, copiii, îndrumați de profesori și de “micul medic voluntar”, vor efectua în fiecare zi periajul dentar corect. Fiecare clasă primește de la Zâna Merciluță un pachet de paste, periuțe, suport periuțe pentru fiecare copil, fișe copii etc. La finalul programului fiecare copil, fiecare clasă alături de profesor coordonator primește o diplomă pentru implicarea în acest proiect de sănătate orală.

Prima școală implicată în proiect a fost Școala Nr. 125, Rahova, București, unde 155 de copii au intrat în proiect și au exersat, sub îndrumarea voluntarilor, tehnica periajului corect. De asemenea au aflat despre PreaDulce și efectele lui.

Datele primei acțiuni arată astfel: – 155 copii din 8 clase (6 clase 0-VIII și 2 grupe de grădiniță) – 8 voluntari și 2 reprezentanți asociație.

Proiect finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro). #instaredebine

Mulțumim ajutoarelor Zânei: medic voluntar coordonator în proiect Asma Nastase Battah , Caroline Fischer , Delia Nicolae, Dobre Diana Mioara, Irina Catinca Mihai , Ramona Marin , Roxana Elena Stanciu și Valentin Corodescu.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.