Romaniapozitiva.ro: 500 de copii de la sate și din București vor participa într-un program pilot de periaj dentar

În următoarele 3 luni, „Zâna Merciluță” – primul cabinet stomatologic mobil din România, gestionat de asociația Merci Charity va ajunge la aproape 500 de copii din comunități rurale defavorizate și copii cazuri sociale din București pentru a introduce în școli un program pilot de periaj dentar.

În România, un copil din 10 nu s-a spălat niciodată pe dinți1. 3 din 4 copii cu vârste între 5 şi 13 ani au carii la dinţii temporari și 4 din 10 copii de până în 13 ani au carii la dinţii definitivi, situaţie care arată lipsa unui comportament de prevenţie2. Conform informațiilor culese din teren, motivele pentru care copiii nu se spală pe dinți variază de la lipsa banilor până la lipsa educației dentare a părinților. De asemenea, situația accesului la servicii de medicină dentară în mediul rural este dramatică: la sate sunt de 7 ori mai puțin medici dentiști comparat cu mediul urban3.

Comunicatul integral este disponibil pe: http://www.romaniapozitiva.ro/bucuresti/zana-merciluta-program-de-periaj-dentar-in-scoli-si-notiuni-despre-o-alimentatie-corecta/

Leave a Comment

Your email address will not be published.