Stiriong.ro: 106 copii din comunele constănțene Mihai Viteazu și Independența și sportivi de la Club Sportiv Farul Constanța, au beneficiat de profilaxie orală în cabinetul stomatologic mobil pentru copii “Zâna Merciluță”

Între 15 și 17 iulie, cabinetul stomatologic mobil „Zâna Merciluță” și o echipă de doi medici dentiști voluntari, unul din București și unul din Constanța, a vizitat patru sate din județul Constanța și sportivi la haltere din cadrul CS Faul Constanța și timp de trei zile, au efectuat proceduri de prevenție orală și tratament non-invaziv folosind infrastructura cabinetului stomatologic mobil al asociației Merci Charity, în cadrul proiectului Zâna Merciluță.

79% dintre copii nu au mai fost niciodată la medicul stomatolog. Echipa a efectuat  proceduri în valoare de 33.361 ron (calcul efectuat folosind tabelul de prețuri al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate1 din pachetul de tratament dentar pentru fiecare copil). În cadrul acțiunilor derulate în județul Constanța, 106 de copii au beneficiat de o sesiune de educație pentru sănătate orală derulată în clasă, în care medicii dentiști voluntari le-au arătat copiilor cum se efectuează un periaj corect. Toți copii au primit gratuit pastă și periuță de dinți. Dintre aceștia, 69 de copii au fost consultați și tratați în cabinetul stomatologic.

Articolul integral este disponibil pe: https://www.stiri.ong/anunturi-ale-organizatiilor/evenimente/106-copii-din-comunele-constantene-mihai-viteazu-si-independenta-si-sportivi-de-la-club-sportiv-farul-constanta-au-beneficiat-de-profilaxie-orala-in-cabinetul-stomatologic-mobil-pentru-copii-zana-merciluta

Leave a Comment

Your email address will not be published.