Monitorul de Galați: Copiii din 5 localităţi gălăţene vor beneficia de servicii medicale dentare gratuite

De la începutul acestei luni, asociaţia Merci Charity, în parteneriat cu KMG International, derulează un program naţional de sănătate dentară gratuită pentru copii, în 40 de comunităţi rurale din România.

În cadrul acestui program, 1.000 de copiii, cu vârsta cuprinsă între 4 şi 14 ani, din judeţele Constanţa, Prahova şi Galaţi, vor beneficia de servicii medicale dentare gratuite, în cabinetul stomatologic mobil al asociaţiei, creat în 2017, realizate de medici dentişti voluntari din programul de voluntariat al asociaţiei, în care s-au înscris 82 de medici din 16 oraşe. „În mediul rural funcţionează 13% din cabinetele de medicină dentară, în condiţiile în care 46% din populaţia României locuieşte într-o comunitate rurală. La sate există doar două cabinete stomatologice şcolare. Accesul la servicii de medicină dentară este inegal pentru rezidenţii din mediul rural în comparaţie cu rezidenţii din mediul urban”, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Articolul integral disponibil pe: https://www.monitoruldegalati.ro/stirea-zilei/copiii-din-5-localitati-galatene-vor-beneficia-de-servicii-medicale-dentare-gratuite.html

Leave a Comment

Your email address will not be published.