IqAds: [Povești de bine] Prietena copiilor din medii defavorizate

În anul 2012, Alina Țiplea deschidea o ceainărie caritabilă în Centrul Vechi din București, unde oamenii puteau să doneze bani sau haine pentru familii nevoiașe, iar la scurt timp i se alătura Daniela Staicu în acest proiect. Împreună au deschis, 3 ani mai târziu, Atelierul Merci, locul unde sunt create haine și accesorii, care sunt vândute pentru a susține proiectele sociale de sănătate și educație ale Asociației Merci Charity. Unul dintre acestea este Zâna Merciluță, un program de sănătate și tratament stomatologic gratuit şi mobil pentru copii cu afecţiuni oncologice şi copii din familii defavorizate din zone rurale și din București.

În prezent, Asociația Merci Charity deține două cabinete stomatologice mobile, în care peste 80 medici stomatologi voluntari tratează copii din sate izolate și fără posibilități materiale. Până să ajungă aici, însă, Alina și Daniela s-au luptat ceva vreme cu sistemul pentru a introduce în legislația românească noțiunea de cabinet medical mobil. Nu s-au descurajat de piedicile care le-au fost puse sau de plimbările de la o instituție la alta, iar în anul 2017 a apărut primul cabinet mobil, Zâna Merciluță. De atunci, peste 2200 de copii din mediul rural au primit îngrijiri medicale sau tratamente stomatologice și povestea continuă.

Articolul integral este disponibil pe: https://www.iqads.ro/articol/48614/povesti-de-bine-prietena-copiilor-din-medii-defavorizate#

Leave a Comment

Your email address will not be published.