Investim în prevenție, construim reziliență: sănătate orală și protecție financiară pentru copii din comunități vulnerabile
Asociația Merci Charity Boutique și BCR Asigurări de Viață Vienna Insurance Group au încheiat un parteneriat pentru responsabilitate socială în domeniile sănătate și educație pentru a asigura accesul la prevenție și tratamente stomatologice gratuite copiilor din comunități vulnerabile, prin proiectul Zâna Merciluță – Cabinete Stomatologice Mobile.
Inovația este motorul unei prevenții eficiente. Într-un context în care riscurile – fie ele medicale sau financiare – evoluează rapid, doar prin soluții inovatoare putem interveni la timp. Fie că vorbim despre cabinete stomatologice mobile care duc tratamentele acolo unde nu există infrastructură, fie despre produse de asigurare care protejează familiile în fața unor evenimente neprevăzute, inovația transformă prevenția dintr-un ideal în realitate accesibilă.


Proiectul “Prevenție și tratament stomatologic pentru copii de la sate în cabinetul stomatologic mobil” vizează școli din județele Suceava, Constanța, Dolj, Giurgiu din mediul rural cu acces limitat la servicii medicale. Peste 1.000 de copii vor beneficia de consultații și profilaxie orală, iar 220 de copii vor primi tratamente stomatologice în cabinetul mobil al asociației. Aceste servicii includ detartraj, obturații, fluorizări, intervenții esențiale pentru sănătatea orală.

BCR Asigurări de Viață VIG se alătură acestui demers din dorința de a susține educația pentru sănătate, siguranța copiilor și o cultură a responsabilității personale, în linie cu misiunea companiei de a construi o societate mai rezilientă și mai bine protejată financiar.
Prevenția este o investiție, nu un cost – fie că vorbim despre sănătate sau securitate financiară. Așa cum un control stomatologic periodic poate preveni probleme costisitoare și dureroase in viitor, la fel și o asigurare bine aleasă protejează familiile de riscuri neprevăzute. Prin acest parteneriat, cele două organizații promovează o cultură a prevenției integrate, care începe de la vârste fragede și contribuie la un viitor mai sigur pentru toți.

Proiectul este parte a unui plan de responsabilitate socială pe termen lung (2025–2027), având ca obiectiv asigurarea tratamentelor stomatologice și de prevenție pentru peste 1.500 de copii din zonele rurale în următorii trei ani.
Cabinetul stomatologic mobil al asociației funcționează din 2017 este complet echipat și deservit de o echipă formată din medici stomatologi, studenți la stomatologie și personal de sprijin, special pregătiți pentru a lucra într-un cabinet mobil.
Instituțiile de învățământ din mediul rural din județele Suceava, Constanța, Dolj si Giurgiu se pot înscrie pentru a beneficia de servicii gratuite de prevenție și tratament stomatologic completând formularul disponibil aici: https://forms.gle/yKwRCEaqGjkh21Qa6