Stiriong.ro: Folosind un model internațional de educație pentru sănătate orală, Merci Charity a introdus în școli un program pilot de periaj dentar pentru copii

Echipa Merci Charity a încheiat pilotarea programului de periaj dentar introdus în școli , care prin folosirea unor bune practici validate internațional, a urmărit dezvoltarea deprinderii de a se peria zilnic pe dinți la copii din ciclul primar și gimnazial. Programul introdus în 4 școli din sate doljene și 3 școli din cartierele Rahova și Ferentari din București a abordat și subiectul alimentației corecte prin reprezentarea vizuală a nivelului de zahăr conținut în alimente consumate des de copii și explicarea consecințelor consumului ridicat de zahăr asupra dinților. Lipsa periajului dentar și alimentația bogată în zahăr sunt cauzele principale ale apariției cariilor dentare la copii.

“Lipsa unei danturi sănătoase cauzează o alimentație deficitară, dureri dentare, probleme de fonație și neîncredere în sine. Primul ajutor dat unei danturi pentru a o mențione sănătoasă este spălatul pe dinți. Prin acest program introdus în școli, am reușit sa îi învățăm pe cei mici de ce sunt importanți dinții, ce alimente sunt benefice danturii și cum să efectueze un periaj corect. Cu cât avem dinții mai sănătoși, cu atât zâmbim mai mult!”, dr. Asma Nastase Battah, medic specialist pedodont și medic voluntar Zâna Merciluță.

Programul de periaj dentar a ajuns în satele Urzicuța, Cerăt, Perișor, Murgași din județul Dolj unde 328 de scopii au primit pastă și periuță de dinți și au exersat periajul dentar împreună cu echipa de medici voluntari. În București, programul a fost introdus la școlile 2, 125, 135. Astfel, în perioada 1 noiembrie – 28 februarie, aproximativ 660 de copii au participat în program.
Proiect derulat de asociația Merci Charity și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile”.

Articol integral online pe: https://www.stiri.ong/anunturi-ale-organizatiilor/diverse/folosind-un-model-international-de-educatie-pentru-sanatate-orala-merci-charity-a-introdus-in-scoli-un-program-pilot-de-periaj-dentar-pentru-copii

Leave a Comment

Your email address will not be published.