Echipa Merci Charity a distribuit 991 de pachete cu produse de igienă pentru sănătate orală pentru prevenirea cariei dentare copiilor din 12 sate gălățene din comunele Liești și Berești-Meria

650 de copii, elevi ai instituțiilor de învățământ din comuna Liești din județul Galați au primit câte un pachet cu produse de profilaxie pentru sănătate orală care conține pastă de dinți, periuță de dinți, un document informativ pentru părinți cu lista drepturilor copiilor la servicii de asistență stomatologică gratuită și lista cabinetelor partenere și cartea educațională “Povestea lui Mofturos: ghid de nutriție povestit) în cadrul unei acțiuni pentru profilaxie orală derulată de asociația Merci Charity și Rompetrol pentru a continua acțiunile de prevenție pentru sănătate orală în comunități rurale.

Pe lângă aceștia, încă 341 de copii din comuna Berești-Meria, comună cu zece sate, au beneficiat de aceleași pachete de profilaxie.

 Asociația urmează să programeze în luna noiembrie un webinar pentru sănătate orală pentru copiii din cele două comune cu participarea unuia dintre medicii dentiști voluntari ai asociației, pentru a prezenta copiilor ce înseamnă  un periaj dentar corect și pentru a răspunde întrebărilor copiilor legate de dantură și de periaj. 

       

În cele două comune, conform site-ului Casei Județene de Asigurări de Sănătate Galați nu există niciun cabinet stomatologic în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate unde copiii ar putea primi profilaxie și tratament stomatologic gratuit, din acest motiv părinții fiind nevoiți să se deplaseze cu copiii într-o altă localitate dacă doresc să beneficieze de dreptul copilului lor la tratament stomatologic gratuit. În mod normal, echipa ar fi asigurat și tratament stomatologic în cabinetul stomatologic mobil al asociației, în mod gratuit copiilor, dar din cauza pandemiei COVID-19, acțiunea de tratament este momentan suspendată.

Acțiunea din cele două comune gălățene face parte dintr-un proiect de asistență stomatologică pentru 40 comunități rurale derulat de asociație în parteneriat cu Rompetrol. În lunile septembrie și octombrie, echipa asociației a distribuit pachete cu produse pentru igienă orală la 2.023 de copii din 22 sate din județele Constanța, Prahova și Galați.

***

Despre asociația Merci Charity Boutique

Asociația Merci Charity este o organizație nonprofit înființată în 2012, al cărei scop este acordarea de sprijin cauzelor umanitare, prin proiecte de sănătate mobilă şi educaţie, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale. Asociația deține două cabinete stomatologice mobile și pe termen lung are ca obiectiv crearea unei rețele de cabinete stomatologice mobile și promovarea soluțiilor de medicină mobilă.  Website: www.zanamerciluta.ro

Despre KMG International

KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în același timp un cetățean corporativ responsabil. Doar anul acesta compania a alocat peste 450,000 USD pentru a sprijini autoritățile, sectorul civil și personalul medical în gestionarea pandemiei de coronavirus, fondurile fiind alocate pentru dotarea cu echipamente de protecție și aparatură medicală a Spitalului Județean Ploiești, a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, a Spitalului Câmpina, pentru achiziția unei unități mobile de terapie intensivă cu 12 paturi (împreună cu Crucea Roșie) ce va fi folosită de IGSU/DSU pe perioada pandemiei și în caz de calamități, cu reactivi pentru a susține cercetarea tipului de Sars-Cov-2 din România, în cadrul Institutului  de cercetare Cantacuzino (prin Fundația pentru SMURD), dar și cu carburant pentru Serviciul de Ambulanță Constanța și pentru alte spitale din București, Timișoara, etc.

Deținut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfășoară operațiuni semnificative în sectoarele de rafinare și petrochimie, retail, trading, upstream și servicii industriale pe 12 piețe principale. În România, Grupul controlează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploiești – cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905 – dar și o rețea de distribuție a carburanților cu peste 740 puncte de vânzare, 230 stații GPL, 9.000 de stații de butelii și 3 stații de înmagazinare a GPL, 7 depozite.

Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-a ridicat la peste 17.5 miliarde de dolari în perioada 2007-2019.

Leave a Comment

Your email address will not be published.