Comunicat de presa MERCI CHARITY -Transelectrica

Proiect pilot de sănătate mobilă pentru copii cu afecțiuni oncologice din București, cu sprijinul Transelectrica – tratament stomatologic prin cabinetul stomatologic mobil al asociației Merci Charity

În 2023, 52 de copii pacienți cu afecțiuni oncologice au beneficiat de tratament stomatologic în cabinetul stomatologic mobil al asociației Merci Charity, cu sprijinul Transelectrica.

Tratamentele pentru cancerul dezvoltat la copii pot include chimioterapie, radioterapie, imunoterapie si/sau tratament chirurgical. Evaluarea cavitații orale și managementul complicațiilor este important pentru toți copiii, dar in special pentru cei cu cancer. Problemele dentare și cele cauzate de igiena orală precară nu doar că se dezvoltă în diferite etape ale tratamentului oncologic și după finalizarea acestuia, dar pot și complica si întârzia tratamentul.
Pacientul pediatric sub tratament oncologic poate avea carii și afecțiuni parodontale preexistente, prezenta manifestări orale ale cancerului, dezvolta complicații orale ca rezultat al terapiei oncologice si avea manifestări orale si oro-faciale de lunga durata după tratament.
Este esențial de subliniat efectul pozitiv pe care îl are tratamentul stomatologic preventiv, radical si timpuriu pentru a minimiza frecventa problemelor si a complicațiilor. În acest context, asociația Merci Charity a început o colaborare cu Institutul Oncologic din București pentru găzduirea în incinta institutului a cabinetului stomatologic mobil al asociației pentru acordarea recurentă de intervenții de tratament stomatologic copiilor de pe secție sau în ambulatoriu.

Astfel 52 de copii pacienți cu afecțiuni oncologice au beneficiat de tratament stomatologic mobil, medicii și studenții voluntari realizând 319 intervenții și salvând, prin sigilare dentară 212 dinți.

În plus, cabinetul stomatologic mobil a fost și un laborator de practică pentru studenții la stomatologie din București și Constanța. Pe durata celor șase luni de parteneriat, 11 medici și studenți la stomatologie realizat 296 de ore de voluntariat.

“Este nevoie să continuăm extinderea serviciului către toți pacienții minori ai institutului și să avem alături de noi parteneri de lungă durată care înțeleg că soluția de medicină mobilă pilotată la IOB funcționează și trebuie continuată.”, Daniela Staicu – vicepreședinte al asociației.

Despre asociația Merci Charity
​Merci Charity Boutique este o organizație non-profit fondată în 2012 al cărei scop este sprijinirea cauzelor umanitare prin proiecte de sănătate și educație pentru copii cu probleme medicale și sociale. Asociația deține două cabinete stomatologice mobile și a contribuit la crearea legislației pentru înființarea, organizarea și autorizarea cabinetelor medicale mobile din România. În 2019, asociația a fost distinsă cu premiul pentru inovație în sănătate “The Anthony Vavasis Innovation Award in Mobile Healthcare”, USA.


www.zanamerciluta.ro
www.youtube.com/zanamerciluta

Contact Asociația Merci Charity
Daniela Staicu | daniela@mercicharity.ro | www.zanamerciluta.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published.