682 de pachete de profilaxie pentru sănătate orală au fost distribuite copiilor care învață la grădinițele și școlile din comuna Ostrov din județul Constanța pentru prevenirea cariei dentare

Săptămâna trecută, echipa asociației Merci Charity cu sprijinul Rompetrol, s-a deplasat în comuna Ostrov din județul Constanța pentru a continua acțiunile de prevenție pentru sănătate orală pe care asociația le derulează de 4 ani.

În cadrul acțiunii, echipa asociației însoțită de voluntari printre care un medic stomatolog și o studentă la stomatologie, a distribuit 682 de pachete de profilaxie pentru sănătate orală (pastă de dinți, periuță de dinți, lista drepturilor copiilor la servicii de asistență stomatologică gratuită și lista cabinetelor partenere – document informativ pentru părinți și cartea educațională “Povestea lui Mofturos: ghid de nutriție povestit”). Pachetele au ajuns la copiii din satele Ostrov, Almălău, Bugeac, Esechioi, Galița și Gârlița din comuna Ostrov care învață în instituțiile de învățământ: Grădinița Ostrov, Școala Gimnazială Carol I Ostrov, Liceul Carol I Ostrov, Grădinița Galița. În mod normal, echipa ar fi asigurat și tratament stomatologic în cabinetul stomatologic mobil al asociației, în mod gratuit copiilor, dar din cauza pandemiei COVID-19, acțiunea de tratament este momentan suspendată.

În comuna Ostrov, conform site-ului Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța nu există un cabinet stomatologic în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Constanța și din acest motiv părinții trebuie să se deplaseze cu copiii într-o altă localitate dacă doresc să beneficieze de dreptul copilului lor la tratament stomatologic gratuit.

Pentru derularea acestei acțiuni, am primit suport logistic din partea Autonom care ne-a oferit o mașină pentru pentru deplasarea medicilor voluntari, direcției de Sănătate Publică Constanța prin asistenții medicali comunitari Humulescu Georgiana și Banciu Domnica și medicului stomatolog Andrei Stanciu și studentei la stomatologie Georgiana Lavinia Ilinca.

Acțiunea din comuna Ostrov face parte dintr-un proiect de asistență stomatologică pentru 40 comunități rurale derulat în parteneriat cu Rompetrol. Anterior, echipa a derulat două acțiuni pilot în județele Constanța și Prahova, unde 104 copii au primit gratuit profilaxie și tratament stomatologic în cabinetul stomatologic mobil al asociației și  222 de copii au primit pachete de profilaxie orală.

***

Despre asociația Merci Charity Boutique

Asociația Merci Charity este o organizație nonprofit înființată în 2012, al cărei scop este acordarea de sprijin cauzelor umanitare, prin proiecte de sănătate mobilă şi educaţie, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale. Asociația deține două cabinete stomatologice mobile și pe termen lung are ca obiectiv crearea unei rețele de cabinete stomatologice mobile și promovarea soluțiilor de medicină mobilă.  Website: www.zanamerciluta.ro

Despre KMG International

KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în același timp un cetățean corporativ responsabil. Doar anul acesta compania a alocat peste 450,000 USD pentru a sprijini autoritățile, sectorul civil și personalul medical în gestionarea pandemiei de coronavirus, fondurile fiind alocate pentru dotarea cu echipamente de protecție și aparatură medicală a Spitalului Județean Ploiești, a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, a Spitalului Câmpina, pentru achiziția unei unități mobile de terapie intensivă cu 12 paturi (împreună cu Crucea Roșie) ce va fi folosită de IGSU/DSU pe perioada pandemiei și în caz de calamități, cu reactivi pentru a susține cercetarea tipului de Sars-Cov-2 din România, în cadrul Institutului  de cercetare Cantacuzino (prin Fundația pentru SMURD), dar și cu carburant pentru Serviciul de Ambulanță Constanța și pentru alte spitale din București, Timișoara, etc.

Deținut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfășoară operațiuni semnificative în sectoarele de rafinare și petrochimie, retail, trading, upstream și servicii industriale pe 12 piețe principale. În România, Grupul controlează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploiești – cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905 – dar și o rețea de distribuție a carburanților cu peste 740 puncte de vânzare, 230 stații GPL, 9.000 de stații de butelii și 3 stații de înmagazinare a GPL, 7 depozite.

Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-a ridicat la peste 17.5 miliarde de dolari în perioada 2007-2019.

Leave a Comment

Your email address will not be published.