680 de copii din Dolj și din București au învățat de la medicii pedodonți voluntari cum se efectuează un periaj corect

În luna noiembrie, asociația a introdus în școli un program de periaj dentar prin care peste 680 de copii din clasele primare și gimnaziale au învățat de la medicii pedodonți voluntari cum se efectuează un periaj corect și au exersat periajul în timpul orelor de la școală ajutați de voluntari. Programul de periaj dentar a ajuns în satele Urzicuța, Cerăt,  Perișor, Murgași din județul Dolj. În București, programul a fost introdus la școlile 2, 125, 135.

Proiect derulat de asociația Merci Charity și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile”.

Informații despre rezultatele programului, în video-ul de mai jos.

*În România, un copil din 10 nu s-a spălat niciodată pe dinți. 3 din 4 copii cu vârste între 5 şi 13 ani au carii la dinţii temporari și 4 din 10 copii de până în 13 ani au carii la dinţii definitivi, situaţie care arată lipsa unui comportament de prevenţie. Conform informațiilor culese din teren, motivele pentru care copiii nu se spală pe dinți variază de la lipsa banilor până la lipsa educației dentare a părinților. De asemenea, situația accesului la servicii de medicină dentară în mediul rural este dramatică: la sate sunt de 7 ori mai puțin medici dentiști comparat cu mediul urban.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.