60 DE COPII DIN CHITILA, JUDEȚUL ILFOV AU PRIMIT GRATUIT PROFILAXIE DENTARĂ ȘI TRATAMENT NON-INVAZIV PRIN CABINETUL STOMATOLOGIC MOBIL AL ASOCIAȚIEI MERCI CHARITY BOUTIQUE

București, 1 noiembrie 2019:  În urmă cu două săptămâni, 60 de copii de la grădinița VOINICEL din Chitila au beneficiat de intervenții stomatologice pentru prevenirea cariilor dentare, tratament stomatologic non-invaziv și educație pentru sănătate orală prin proiectul “Educație orală, prevenție și nutriție pentru sănătatea orală a copiilor din grupuri vulnerabile prin cabinetul stomatologic mobil Zâna Merciluță” finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

În Chitila nu există niciun cabinet de medicină dentară în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov, așadar copiii din comună nu pot beneficia de dreptul la asistență stomatologică gratuită conform legii.

Studiile arată că o carie dentară la dinții de lapte, netratată la timp, avansează rapid și poate afecta rădăcina dintelui permanent1. Din datele colectate de la beneficiari, a rezultat un număr de 2,2 dinți/copil afectați de cariile dentare. Echipa a realizat 162 de intervenții de profilaxie și tratament stomatologic, a tratat 37 de carii și a efectuat 15 sigilări dentare, pe lângă consultație, periaj și fluorizare. Valoarea totală a intervenției în această comunitate este 30.314 ron și include valoarea intervențiilor orale și pachetul de igienă dentară (pastă, periuță, suport și ghid de nutriție) oferit la 139 de copii. Copiii au primit gratuit și pastă de dinți și periuță și ghidul de nutriție “Povestea lui Mofturos”. Pentru această acțiune, asociația a colaborat cu grădinița Voinicel din Chitila.

Proiect derulat de asociația Merci Charity Boutique și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

1. Sursa:adevarul.ro/sanatate/medicina/caria-unui-dintede-lapte-afecta-inclusiv-radacina-dintelui-definitiv-jumatate-pacientii-copii-ajung-lastomatolog-urgente-dentare-1_5a8c197cdf52022f75c34e21/index.html

*****

Despre Merci Charity Boutique

MCB este o organizație nonprofit înființată în 2012 al cărei scop este să acorde sprijin copiilor cauzelor sociale și umanitare, prin proiecte de sănătate mobilă şi educaţie. „Zâna Merciluță” este primul cabinet stomatologic mobil care oferă servicii gratuite pentru copii cazuri umanitare (www.zanamerciluta.ro).

 

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

 

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

 

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.

Leave a Comment

Your email address will not be published.