52 DE COPII DIN COMUNA TULCEANĂ MURIGHIOL AU PRIMIT GRATUIT PROFILAXIE DENTARĂ ȘI TRATAMENT NON-INVAZIV PRIN CABINETUL STOMATOLOGIC MOBIL AL ASOCIAȚIEI MERCI CHARITY BOUTIQUE

Între 20 și 22 august, primul cabinet stomatologic mobil din România a ajuns la 52 de copii din satele Murighiol, Sarinasuf, Dunavățu de Jos și Plopu pentru a asigura în mod gratuit prevenție și tratament stomatologic pentru această comunitate.

Asociația Merci Charity Boutique, prin cabinetul stomatologic mobil pe care îl deține, a venit în sprijinul copiilor din această comună prin proiectul “Educație orală, prevenție și nutriție pentru sănătatea orală a copiilor din grupuri vulnerabile prin cabinetul stomatologic mobil Zâna Merciluță”. Astfel, 28% dintre copiii din comuna Murighiol au beneficiat în perioada 20-22 august de intervenții stomatologice pentru prevenirea cariilor dentare, tratament non-invaziv în cabinetul stomatologic mobil și educație pentru sănătate orală prin periaj dentar și o alimentație sănătoasă, prin informarea copiilor și a părinților asupra efectelor negative ale consumului de zahăr și vizualizarea conținutului de zahăr din zece cele mai consumate alimente. Copiii au primit gratuit și pastă de dinți și periuță.

“Fiecare copil are problemele lui și povestea lui. Cele mai impresionante povești sunt cele legate de lipsa periajului dentar, copii neștiind că trebuie să se spele pe dinți, unii dintre ei neavând nici măcar o periuță de dinți!”, Dr. Asma Battah, medic voluntar în acțiunea Zânei Merciluță din comuna Murighiol.

Pentru această acțiune, asociația a colaborat cu școala gimnazială Murighiol și primăria Murighiol care au contribuit la promovarea acțiunii în comună și au permis parcarea cabinetului mobil și conectarea la o sursă de curent din căminul cultural.

Proiect derulat de asociația Merci Charity Boutique și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Leave a Comment

Your email address will not be published.