273 de copii de la sate din Dolj au fost consultați în primul cabinet stomatologic mobil care oferă servicii gratuite copiilor

Cabinetul stomatologic mobil “Zâna Merciluță” a ajuns și în județul Dolj unde, în lunile iunie și octombrie a primit pentru consultație și profilaxie orală 273 de copii din 11 sate aparținând de 5 comune (Sălcuța, Seaca de Pădure, Gogoșu, Breasta și Țuglui).

Fiecare copil din proiect beneficiază de pachetul Zâna Merciluță: intervenție gratuită în cabinetul mobil, pachet profilaxie (pastă, periuță, carte educațională) și participarea la un curs prevenție orală (află cum se face un periaj corect, ce este alimentația corectă) derulat de medicii dentiști voluntari.

În a doua deplasare care a avut loc în luna octombrie, în urma consultului, cei 2 medici dentiști voluntari au constatat o medie de 3,47 carii/copil (valoarea medie a unei intervenții stomatologice/copil se ridică la 377,75 ron – exclus pachetul de profilaxie orală și alte costuri ale proiectului).

Aceste intervenții au fost posibile cu susținerea companiei TELUS România și fundației Vodafone România. Mulțumiri și: designerilor români din cadrul școlii de bijuterie contemporane Argila de Metal – Art & Jewelry School care au oferit copiilor rechizite și cărti; Florin și Adelaida Bica pentru cartea „Igiena orală pe înțelesul copiilor”; Inspectoratului Școlar Dolj și cadrelor didactice pentru organizarea locală. Asociația a oferit școlilor și 5 dulăpiare “Dl. Farmacescu” ( trusă medicală pentru mici urgențe) create în cadrul unui proiect de voluntariat în parteneriat cu Citibank România.

****

În 14 luni de la prima deplasare în sate, cabinetul stomatologic mobil „Zâna Merciluță” a consultat, oferit profilaxie orală, tratament și educație la peste 1400 de copii de la sate, parcurgând peste  9400 km.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.