Sănătatea buzoiană: Program de training pentru stomatologii care doresc să lucreze în cabinete mobile

La începutul acestei luni a avut loc prima etapă a programului, în cadrul căreia au fost pregătiți 15 medici din 8 orașe.

La finalul anului 2016, asociația Merci Charity Boutique a creat primul cabinet stomatologic mobil din România. Dând apoi startul proiectului „Zâna Merciluță”, prin intermediul căruia se asigură profilaxie și tratament stomatologic gratuit copiilor din zone rurale. Programul a continuat și în 2018, cabinetul mobil deplasându-se în mai multe zone din țară unde copiii nu au acces la tratamente stomatologice, iar în cursul acestui an, programul s-a derulat prin intermediul a două astfel de cabinete. Totodată, odată cu apariția unor reglementări legislative clare referitoare la înființarea, autorizarea și funcționarea unui cabinet medical mobil, programul s-a diversificat, incluzând și o componentă de formare profesională a medicilor stomatologi care doresc să lucreze în astfel de cabinete.

Prima ediție a trainingului s-a desfășurat în perioada 4-6 octombrie, scopul declarat de inițiatori fiind răspândirea conceptului de cabinet mobil și prezentarea mediului rural ca pe o zonă la care stomatologii pot avea acces într-un mod mai eficient decât prin infrastructura clasică a unui cabinet stomatologic fix. La această primă ediție au participat 15 medici din 8 orașe, care și-au manifestat interesul de a profesa în cadrul unui cabinet mobil și de a se alătura proiectului inițiat de asociația Merci Charity Boutique.

Citeste mai mult: https://sanatateabuzoiana.ro/program-de-training-pentru-stomatologii-care-doresc-sa-lucreze-in-cabinete-mobile/

Autor: Cătălin ŢÎNŢĂREANU

Leave a Comment

Your email address will not be published.