În urmă cu un an, inițiam o petiție pentru crearea normelor de aplicare a articolului din legea 95/2006 referitor la cabinetele şi unităţile medicale mobile. 5700 de persoane au semnat-o.

În 2014, asociația a creat proiectul “Zâna Merciluță” – prevenție și tratament stomatologic pentru copii cauze umanitare și în 2017 a decis să îl dezvolte prin crearea unui cabinet  stomatologic mobil. În aprilie 2017, ne aflam în momentul în care cabinetul nu putea fi folosit pentru că articolul din legea 95/2006 (14 aprilie 2006, titlul V, cap. 1, art. 135, litera e)) referitor la functionarea cabinetelor medicale mobile nu avea norme de aplicare și cabinetul nu putea fi autorizat.

Declic.ro a decis să scrie povestea campaniei Merci Charity pentru crearea normelor de aplicare privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea cabinetelor şi unităţilor medicale mobile. Platforma declic.ro ne-a sprijinit prin petiția pe care am depus-o spre semnare pe campaniamea.declic.ro. Rezultatul campaniei derulată pe parcusul a 14 luni, a fost publicarea în Monitorul Oficial a ordinului MS nr. 606 din 7 mai 2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea cabinetelor şi unităţilor medicale mobile.

Articolul este disponibil pe: https://www.declic.ro/blog/tactici-de-succes-poti-imbunatati-sistemul-medical

Autor: Olga Popescu (olga@declic.ro)

Leave a Comment

Your email address will not be published.