129 de copii din comuna Topolog, satele Topolog, Sâmbăta Nouă, Cerbu, Făgărașu Nou și Calfa au beneficiat de prevenție și tratament stomatologic gratuit

Din datele colectate de la beneficiari între 25 și 27 septembrie, a rezultat un număr mediu de dinți afectați de cariile dentare de 4,44 dinți/copil, peste limita superioară a mediei europene situată între 0,5 și 3,5 dinți afectați de cariile dentare la vârsta de 12 ani conform Organizației Mondiale a Sănătății. Echipa a tratat 40 de carii și a efectuat 41 de sigilări dentare ceea ce înseamnă că 81 de dinți au fost salvați.

Valoarea totală a intervenției în aceste comunități include valoarea intervențiile orale și pachetul de igienă dentară (pastă, periuță, suport și ghid de nutriție) este 86.645 ron.  Copiii au primit gratuit și pastă de dinți și periuță și ghidul de nutriție “Povestea lui Mofturos”.

Echipa a informat părinții despre dreptul fiecărui copil la asistență stomatologică gratuită într-un cabinet în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Tulcea și a furnizat lista acestor cabinete disponibilă pe: http://www.cnas.ro/castl/

Proiect derulat de asociația Merci Charity Boutique și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Leave a Comment

Your email address will not be published.